Istoric

Liceul Teoretic „Nichita Stănescu”

Clădirea unităţii noastră de învăţământ a fost în măsură să înceapă cursurile liceale la 1 septembrie 1966; deşi lucrările de construcţie nu au fost gata, activitatea didactică se derula numai la parter, iar cancelaria se afla în căminul de fete. Pentru înfrumuseţarea grădinii, elevii au sădit brazi aduşi din Valea Prahovei.

După 1990 şcoala noastră primeşte numele poetului Nichita Stănescu.

Statutul şi implicit, titulatura de liceu teoretic îi sunt acordate începând cu anul şcolar 2009-2010, odată cu creşterea standardului calităţii procesului didactic.

 

Liceul nostru are oportunitatea să poarte numele poetului Nichita Stănescu pentru că acesta vizita frecvent instituţia noastră de învăţământ, fiind prieten cu soţul doamnei profesor inginer Viorica Donoiu. Colegii mai vechi încă îşi mai aduc aminte vorbele lui la una dintre întâlnirile cu acesta: „Poetul, ca şi soldatul, nu are viaţa personală”. Dintr-o astfel de prietenie s-a născut ideea de a da liceului nostru numele lui Nichita, astfel că, după moartea sa, Mariana Stănescu, sora lui, şi-a dat acordul în acest sens.